Kunstenaarsestafette kleurt leegstaand pand  

Kunst dichter bij de mensen brengen!

Het initiatief Show Your Art is een estafette van Roosendaalse kunstenaars. Iedere kunstenaar die exposeert draagt het stokje over aan een door hem of haar gekozen kunstenaar. De eigenaar van het pand stelt het pand beschikbaar en werkt graag mee om de binnenstad te verfraaien. Deze samenwerking zorgt ervoor dat er elke twee maanden nieuwe kunst te bewonderen is.

 Wethouder Vermeulen is enthousiast over het nieuwe initiatief: “Met Show Your Art zorgen we ervoor dat lokale kunstenaars zichtbaar worden en een podium krijgen én helpt het ook de leegstand te bestrijden en de stad levendiger te maken. Een win-win situatie voor kunstenaars, pandeigenaren én voor heel Roosendaal.”

 Kunst aan het Roselaarplein

Theo de Vos is al 40 jaar actief in de kunstwereld en haalt veel plezier uit zijn creaties. Tijdens zijn reizen neemt hij altijd zijn verfspullen mee, wat heeft geleid tot een indrukwekkende verzameling werken van over de hele wereld. Speciaal voor deze expositie heeft Theo ook een aantal werken met Roosendaal in de hoofdrol geëxposeerd, waarmee hij zijn trots voor zijn stad toont. Opvallend zijn de metalen schilderijen, opgebouwd uit diverse lagen die een prachtig 3D-effect creëren. Tijdens het inrichten van het pand was er al volop interesse van voorbijgangers. “Ik heb al zoveel enthousiaste mensen gesproken en de volgende kunstenaar heeft zich reeds gemeld!”, deelt Theo de Vos.

 

 

Adresgegevens

  • Show Your Art 
  • Roselaarplein 22
  • Roosendaal
  •