Kennisdeling en elkaar inspireren, dat staat hoog in het vaandel bij VOLOP. Daarom gaan we met regelmaat bij de deelnemende gemeente op bezoek om de initiatieven te bezoeken die hun podium hebben gekregen in leegstaand vastgoed. Op deze manier aan den lijve zien en voelen wat daarvan de impact is, werkt enthousiasmerend en zet echt aan tot actie!

Onder dat mom organiseerde Gerda Beks van de gemeente Roosendaal op 17 januari 2024 een ontdekkingsreis naar VOLOP Helmond. Met een bus vol geïnteresseerden waaronder initiatiefnemers uit Roosendaal en ambtenaren trokken we richting Helmond om daar de bruisende hotspot Post#5700 te bezoeken. Deze culturele broedplaats kreeg via VOLOP Helmond de kans in het voormalige EPK gebouw, grenzend aan het kernwinkelgebied.

Wethouder Marita van Lierop heette iedereen van harte welkom. Linda Haverkamp van VOLOP Helmond deelde op een superleuke manier de successen en geleerde lessen, terwijl Joost van der Geest, programmamanager binnenstad, een bredere kijk op de stad en haar geschiedenis gaf. En Joke Smeulders, de kracht achter Post#5700, straalde vol gepaste trots tijdens haar presentatie over haar creatieve broedplaats waar jonge makers de kans krijgen zich te ontwikkelen en te experimenteren. Deze plek straalt creativiteit uit en wordt breed gedragen in Helmond. Jonge talenten de kans geven zich te laten zien zorgt ervoor dat ze verbonden blijven aan hun stad. Complimenten aan Joke Smeulders, want door haar doorzettingsvermogen is deze broedplaats een voorbeeld voor velen!