De goede band met de gemeente Meierijstad, die is  opgebouwd tijdens de werkexcursie naar Denenmarken en Zweden, heeft erin geresulteerd dat deze gemeente als derde gemeente deelneemt aan het pilotproject VOLOP Brabant. Vanaf 1 april 2020 is VOLOP Meierijstad een feit.

De gemeente Meierijstad bestaat uit verschillende kernen met Veghel als middelpunt. VOLOP gaat zich het eerste jaar dan ook richten op Veghel maar zet de samenwerking met Schijndel en Sint Oedenrode al in gang. Alle centrummanagers zijn enthousiast en denken vanaf aanvang al actief met ons mee.

VOLOP Meierijstad is een samenwerking tussen het centrummanagement en de gemeente Meierijstad. Donna van den Bosch is projectleidster van VOLOP Meierijstad: ”Volop Meierijstad is voor mij een mogelijkheid om centra, waar ik vaak ook zelf te vinden ben, weer aantrekkelijk te maken voor jong en oud. Met een gemotiveerd team gaan we er samen voor zorgen dat deze wens ook realiteit wordt. Dus, ben je kunstenaar, maatschappelijk betrokken of een startende ondernemer en heb je een innovatief of uniek idee? Laat het ons weten dan kunnen we samen met jou in gesprek om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.”

VOLOP Meierijstad is inmiddels al druk bezig met voorbereidingen zoals het maken van een inventarisatie van alle makelaars, pandeigenaren en relevante organisaties, het bouwen van een eigen website en het zoeken naar lokale initiatieven. Zodra de omstandigheden omtrent het Corona-virus het toelaten, zal er een kick-off worden georganiseerd in de vorm van een Creatieve Wandeling. Tegen die tijd volgt een uitnodiging aan iedereen die mee wil denken en vooral mee wil doen. Het streven is om zoveel mogelijk initiatieven een mooi plekje te geven in ons centrum.

VOLOP Meierijstad
Donna van den Bosch
Markt 1
5461 JJ Veghel
06 – 1196 2402