VOLOP Oss ook begonnen

De tweede deelnemende gemeente is Oss, en wat een mooie start hebben we gemaakt. VOLOP wordt er met open armen ontvangen, gemeente en centrummanagement ondersteunen ons en samen zijn we mooie resultaten aan het boeken.

Op 28 november 2019 vond de kick-off plaats van VOLOP Oss. Door middel van een Creatieve Wandeling, met als start- en eindpunt cultuurcafé De Groene Engel, bezocht een groep van 75 mensen drie leegstaande panden. Voorafgaand aan de wandeling zorgde twee enthousiaste facilitators, Sabrina Willems en Menno van Rosmalen, voor een ontspannen en gezellige sfeer. De deelnemers werden vervolgens ingedeeld in drie groepen welke ieder onder leiding van een gids (Jack van Lieshout, Carin van Maanen, Ingrid van Berlo), een leegstaand pand bezocht. Elke groep had hierbij de opdracht ideeën te verzamelen om het pand een aantrekkelijke invulling te geven. Initiatiefnemers, makelaars, vastgoedeigenaren en andere betrokkenen lieten hun ideeën de vrije loop; de eerste verbindingen zijn gelegd!

Als Ossenaar, bewoner van het centrum en werkend voor de gemeente Oss, hoefde Marscha van de Poppel niet lang na te denken toen zij de kans kreeg om projectleider te worden van VOLOP Oss. Marscha van de Poppel: “Onze stad heeft veel te bieden maar op sommige plekken kan en moet het beter. Minder leegstand en meer beleving is daarbij het uitgangspunt. Daarom is het geweldig om mensen de mogelijkheid te kunnen bieden om nieuwe ideeën en concepten uit te proberen. Een verloren ambacht, een minitheater of een kunstzinnig of cultureel concept, VOLOP Oss koppelt dat aan leegstaande panden, legt contact met de eigenaar en gaat in overleg voor een passend en schappelijk contract. Het geeft onze binnenstad meer eigenheid en afwisseling, verrast de bezoeker, en biedt bijzondere plekken om elkaar te ontmoeten.“ Om dit voor elkaar te krijgen, brengt VOLOP Oss alle betrokken partijen samen. Makelaars, pandeigenaren, de gemeente en Ossenaren met een cultureel, kunstzinnig of maatschappelijk initiatief, zorgen samen voor een bruisend centrum. VOLOP Oss werkt hierbij nauw samen met centrummanager Jack van Lieshout en zijn project ‘Mijn Droomwinkel’.

VOLOP Oss
Marscha van de Poppel
Peperstraat 12
5341 CZ  OSS
m.van.de.poppel@oss.nl
06 – 3245 1456